شنبه, ۱ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

Ei_qI-RUYAMjzM1

وزیر خارجۀ پاکستان: صلح بازنده‌یی ندارد

28 September 2020

شاه‌محمود قریشی وزیر خارجۀ پاکستان می‌گوید که بحران افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و دست یابی به توافق صلح بازنده‌یی ندارد.

آقای قریشی در دیدار با عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی در اسلام‌آباد گفت که نباید از خاک پاکستان و افغانستان علیه یکدیگر استفاده صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری کشور، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، امروز (دوشنبه، 7 میزان) در رأس یک هیأت بلندپایه به اسلام‌آباد رفت.

وزیر امور خارجۀ پاکستان، ضمن خوش‌آمدگویی به هیأت بلندپایۀ افغانستان، گفت که این سفر روابط میان دو کشور را وارد مرحلۀ تازه‌یی می‌سازد و نیاز است فصل نوی را در روابط دو کشور بگشاییم.

شورای مصالحه ملی در خبرنامه‌یی نوشت: شاه‌محمود قریشی با تأکید بر احترام به استقلال و حاکمیت ملی افغانستان، گفت که ما متعهد به عدم مداخله در امور داخلی افغانستان می‌باشیم.

وزیر خارجۀ پاکستان از تلاش‌های صلح در افغانستان اعلام پشتیبانی کرد و گفت: صلح در افغانستان صلح در پاکستان است. ما باور داریم که مشکل افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و تنها راه‌، گفت‌وگو و مذاکره است.

آقای قریشی مذاکرات دوحه را تاریخی خواند و گفت که باید از این فرصت استثنایی استفاده صورت گیرد. پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته و این باید باعث کاهش خشونت و آتش‌بس سراسری شود. او گفت که در همین اتاق با نمایندگان طالبان دیدار کرده و به آنها گفته که صلح بازنده‌یی ندارد.

او گفت که نباید از خاک پاکستان و افغانستان علیه یک‌دیگر استفاده صورت گیرد و ارادۀ سیاسی در این زمینه وجود دارد.

وزیر خارجۀ پاکستان به روابط تجارتی- ترانزیتی میان دو کشور پرداخت و ابراز داشت که پروژه‌های مشترک منطقه‌یی از جمله کاسا 1000 و تاپی زمینۀ همکاری و گسترش روابط در منطقه را فراهم ساخته و آسیای مرکزی را به جنوب آسیا وصل می‌کند.

در ادامه، رییس شورای عالی مصالحه ملی با اشاره به آخرین سفرش به اسلام‌آباد در جرگۀ مشترک منطقوی در سال 2008 گفت که روابط میان دو کشور فراز و فرودهای زیادی داشته و اکنون با روحیۀ دیگری به اسلام‌آباد آمده‌ایم.

عبدالله عبدالله از حمایت نخست‌وزیر پاکستان از کاهش خشونت و آتش‌بس در افغانستان استقبال کرد و گفت که اگر از فرصت تاریخی پیش رو استفاده صورت نگیرد، بحران تشدید می‌شود.

رییس شورای عالی مصالحه ملی تأکید کرد که اکثریت مطلق مردم افغانستان خواهان صلح و ختم جنگ هستند. افغانستان با سال‌های 2001 تغییر کرده و باید از دست‌آوردهای ملی حفاظت و حراست صورت گیرد.

عبدالله عبدالله از پاکستان به خاطر تشویق طالبان برای شرکت در گفت‌وگوهای صلح قدردانی کرد و اما گفت که مذاکرات صلح به کندی پیش می‌رود و متأسفانه میزان خشونت هم بالاست و این به تلاش‌های صلح ضربه می‌زند.

رییس شورای عالی مصالحه ملی خاطر نشان ساخت که تروریزم تهدیدی برای همۀ کشورهای منطقه است و تأمین صلح پایدار و عادلانه در افغانستان به سود همۀ کشورهای منطقه و همسایه می‌باشد.

عبدالله عبدالله با قدردانی از میزبانی جمهوری اسلامی پاکستان از مهاجرین افغان گفت که طرف‌دار تحکیم روابط میان دو کشور در سطوح مختلف به‌ویژه در عرصه‌های اقتصادی، ترانزیتی و تسهیل صادرات و واردات کالاها هستیم.

 

اسلام اباد,افغانستان,سفر عبدالله اسلام آباد,شاه محمود قریشی,صلح,طالبان,عبدالله عبدالله