پنج شنبه, ۲۷ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

3

نگرانی عمیق ملل متحد از احتمال درگیری هند و پاکستان

20 February 2019

امریکا از هند حمایت کرد

امریکا ضمن حمایت از هند، از پاکستان خواست تا افرادی را که در حمله انتحاری در کشمیر دست داشتند، مجازات کند؛ حمله‌ای که در جریان آن ۴۰ تن از نیروهای امنیتی هندی کشته شدند.

رابرت پالادینو، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا به خبرنگاران گفت: ما در ارتباط نزدیک با دولت هند قرار داریم تا نه تنها تسلیت خود را به دولت و ملت این کشور ابراز کنیم بلکه تاکید می‌کنیم که ما از هند که با تروریسم مواجه است به شدت حمایت خواهیم کرد.

وی افزود: ما از پاکستان می‌خواهیم تا به طور کامل با تحقیقات در خصوص این حمله همکاری کند و هر کسی را که مسئول آن است به سزای کار خود برساند.

پالادینو گفت: امریکا از زمان وقوع این حمله که در تاریخ ۱۴ فبروری رخ داد با هر دو کشور در ارتباط بوده است؛ حمله‌ای که گروه موسوم به “جیش محمد” مستقر در پاکستان مسئولیت آن را برعهده گرفته است.

وی افزود: ما از تمامی کشورها می‌خواهیم تا به مسئولیت‌ها و وظایف تعیین شده‌شان در قطعنامه‌های شورای امنیت عمل و از ارائه پناهگاه‌های امن و حمایت از تروریست‌ها امتناع کنند.

هند پیشتر از پاکستان خواسته بود تا اقدام ملموس و مثمرثمری را علیه عاملان این حمله ترتیب دهد و پیشنهاد عمران خان، نخست وزیر پاکستان برای انجام تحقیقات در خصوص تمامی اسناد و مدارک ارائه شده از سوی دهلی نو را رد کرد.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند با فشار بسیاری از سوی حزب ناسیونالیست هند برای نشان دادن واکنش شدید به این حمله مواجه است؛ حمله‌ای که چند هفته پیش از آنکه وی برگزاری انتخابات سراسری را اعلام کند صورت گرفت.

امریکا روابط رو به رشدی با هند در حوزه‌های مختلف از دفاع گرفته تا تجارت دارد.

 

ملل متحد: هند و پاکستان خون‌سردی خود را حفظ کنند

دبیرکل سازمان ملل از هند و پاکستان خواست گام‌های فوری برای کاهش دادن تنش بین خود بردارند. این سازمان پیشنهاد کمک به حصول راه حلی میان آنها در صورت موافقت‌شان را داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اخیراً در پی حمله انتحاری ۱۴ فبروری علیه یک بس حامل نیروهای ارتش هند در منطقه کشمیر که ۴۰ کشته از میان این ارتش را برجای گذاشت هند و پاکستان درگیر جدال دیپلماتیک و تنش شدند.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل اظهار داشت: ما عمیقاً از افزایش تنش بین این دو کشور نگران هستیم.

به گفته دوجاریک، گوترش بر اهمیت اینکه دو طرف حداکثر خویشتن داری را نشان داده و گام‌های فوری برای کاهش تنش بردارند، تاکید کرده و همزمان پیشنهاد میانجی‌گری میان آنها در صورتی که دو طرف تقاضا کنند را داده است.

این در حالی است که شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان در نامه‌ای از گوترش خواست تا برای کاهش تنش‌ها وارد عمل شود. در این نامه که روز دوشنبه ارسال شده آمده است این ضروری است که گام‌های برای کاستن تنش برداشته شود و سازمان ملل باید برای فروکاستن از تنش‌ها ورود کند.

مسؤولیت حمله مذکور از سوی یک گروه شبه نظامی خودخوانده به نام گروه جیش محمد پذیرفته شد. با این حال وزیر خارجه پاکستان تاکید کرد نسبت دادن به این حمله به پاکستان حتی پیش از هر گونه تحقیقات یک کار پوچ است. در پاسخ به افزایش این تنش‌ها کشورهای فرانسه، بریتانیا و امریکا به دنبال اقدام از طریق شورای امنیت، سازمان ملل به منظور قرار دادن نام مسعود اظهر رهبر جیش محمد در فهرست تروریست‌های سازمان ملل هستند اما به گفته برخی دیپلمات با مخالفت چین روبه‌رو شدند.

در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ چین دو بار جلوی تلاش برای وارد کردن نام رهبر جیش محمد به این لیست سیاه را گرفت. خود این گروه در سال ۲۰۰۱ نامش به فهرست تروریستی اضافه شد. هند مدت‌هاست پاکستان را متهم به پناه دادن شبه نظامیانی کرده که در خاکش حمله تروریستی انجام می‌دهند.

وزیر خارجه پاکستان در عین حال از سازمان ملل خواست جنایات هند در کشمیر بعد از حمله پنج‌شنبه گذشته در منطقه پول واما را مورد توجه قرار دهد.

قریشی در مصاحبه‌ای با اعلام اینکه نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل درباره اینکه دولت مودی نخست وزیر هند در آستانه انتخابات در این کشور از تاکیتک‌های منفی استفاده می‌کند، اظهار نگرانی کرد.

وزیر خارجه هند در ادامه اظهار داشت: از دبیرکل سازمان ملل برای ایفای نقش در کاهش تنش‌های ایجاد شده به سبب رفتار غیرمسؤولانه دولت هند بعد از حمله پول واما مشارکت کند.

قریشی اظهار داشت: پاکستان پاسخی بسیار مسؤولانه و سنجیده به اتهامات بی‌اساس هند داده است.

امریکا,پاکستان,جنگ,نگرانی,هند