سه شنبه, ۱۸ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

773x435_cmsv2_1c7593cc-615b-5f0d-bf22-c485aab46175-4125442

خلیل‌زاد: سیاست پاکستان به سوی «اقتصاد و توسعه‌محوری» تغییر کرده است

03 September 2019

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان روز دوشنبه(11 سنبله) در مصاحبه با طلوع‌نیوز گفت که سیاست پاکستان به سوی اقتصاد و توسعه‌محوری تغییر کرده است.

آقای خلیل‌زاد در پاسخ به این پرسش که اسلام‌آباد در بدل چه امتیازهایی در پروسۀ صلح افغانستان با ایالات متحده همکاری کرده است، گفت که پاکستان دچار مشکلات اقتصادی است و سیاست خویش را از به سوی اقتصادمحوری تغییر داده است.

او همچنان گفت که سند توافق‌نامۀ طالبان و امریکا را به رهبران افغانستان نشان داده است.

زلمی خلیلزاد با هدف جلب حمایت سیاستمداران افغانستان و رایزنی با آنها بر سر طرح صلح با طالبان به کابل سفر کرده است.

آقای خلیلزاد در جریان گفت‌وگو با طلوع نیوز گفت: «اگر شرایط قسمی که در موافقت‌نامه است همان گونه پیش برود، در ۱۳۵ روز در پنج پایگاه فعلی که ما استیم [هستیم] آنجا را ترک می کنیم.»

آقای خلیلزاد در توضیح جزئیات این سند گفت: «بربنیاد توافق صلح امریکا با طالبان، ازمیان چهارده هزار نظامی امریکایی پنج هزار درمرحله نخست ازپنج پایگاه درافغانستان بیرون خواهند شد و طالبان خشونت‌ها را درگام نخست در ولایت‌های کابل وپروان کاهش خواهند داد.»

توافق میان ایالات متحده امریکا و طالبان برای اجرایی شدن باید به تصویب دونالد ترامپ برسد.

به گفته برخی منابع آگاه اشرف غنی نظر خود در مورد پیش نویس توافق صلح امریکا با افغانستان را طی دو روز آینده به مقامات امریکایی اعلام خواهد کرد.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان درباره دیدار میان رییس جمهوری و نماینده ویژه ایالات متحده نوشت: «در این دیدار، رییس جمهور غنی از داکتر زلمی خلیلزاد خواست که جزئیات سند تفاهمنامه هیات ایالات متحد امریکا با نمایندگان طالبان را با اقشار سیاسی افغانستان نیز شریک سازد.»

وحید عمر، مشاور ارشد رییس جمهوری افغانستان که از تحویل یک نسخع از توافق‌نامه ایالات متحده با طالبان به آقای غنی خبر داده بود، ساعاتی بعد با تصحیح این خبر در حساب توییتر خود نوشت: «کپی پیش‌نویس به رییس جمهوری نشان داده شده و به وی تسلیم نشده است.»

نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان در پایان نهمین دور مذاکرات با گروه طالبان در صفحه توئیترش اعلام کرده بود که واشنگتن در آستانه دستیابی به توافق با طالبان قرار دارد.

وی نوشته بود: «ما در آستانه یک توافقی هستیم که خشونت را کاهش داده و راه را برای افغانها خواهد گشود تا برای مذاکرات در مورد یک صلح با عزت و پایدار و یک افغانستان متحد و بااقتدار که ایالات متحده، متحدینش و هیچ کشوری را تهدید نکند، با هم بنشینند.»

طالبان در جریان مذاکرات صلح با هیات نمایندگی ایالات متحده بارها حکومت افغانستان را «عروسک خیمه شب بازی امریکا» توصیف کرده و از مذاکره با دولت وحدت ملی سر باز زد.

انتظار می رود که در توافق احتمالی، گروه طالبان در ازای خروج هزاران سرباز امریکایی از افغانستان، تضمین کند که از خاک این کشور برای حمله به منافع امریکا و متحدانش استفاده نخواهد شد.

ایالات متحده امریکا و متحدانش در اکتبر سال ۲۰۰۱ و پس از حملات یازده سپتامبر به نیویورک و واشنگتن، به افغانستان حمله و حکومت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) را در کمتر از یک ماه سرنگون کردند.

wgp,خبرگزاری کشور,خلیل زاد,صلح,طالبان