یکشنبه, ۳۰ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

62406591_2227589607317269_7351013174813917184_o

اشرف‌غنی: جامعۀ جهانی اراده‌یی برای ترک افغانستان ندارد

12 June 2019

 

رییس‎جمهور غنی امروز(چهارشنبه، 22 جوزا) در دیدار با زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ ویژه ایالات متحدۀ امریکا برای صلح افغانستان گفته است که انتخابات حتماً برگزار می‌شود، زیرا بدون انتخابات ارادۀ ملت تمثیل شده نمی‌تواند.

به گزارش خبرگزاری کشور، ارگ به نقل از اشرف‌غنی نوشت که لویه جرگۀ مشورتی صلح، نقشه‌راه را برای حکومت ارایه کرده است که قدم ‌به‌ قدم عملی می‌گردد.

وی همچنان افزود که هماهنگی حکومت افغانستان و ایالات متحدۀ امریکا در خصوص پروسۀ صلح موجود است و نوع اطلاع‌دهی متقابل به‌صورت اساسی و دوامدار وجود دارد.

آقای غنی همچنان تصریح کرد که در بخش بین‌المللی نیز فضای نهایت مثبت برای یک افغانستان دارای صلح دایمی، ثبات و امنیت به‌وجود آمده است. وی افزود که بحث‌های سازنده در رابطه به صلح میان حکومت افغانستان، ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا جریان دارد و کشور آلمان نقش مهم تسهیل کننده خواهد داشت.

اشرف غنی خاطرنشان ساخت که حکومت افغانستان برنامه‌های عملی را به هدف ایجاد اجماع منطقوی روی دست دارد که با تطبیق آن اجماع منطقوی مستحکم می‌گردد.

او گفت که هدف مشترک ما رسیدن به صلح پایدار و ختم خشونت‌ها می‌باشد و تنها با حرکت واقع‌بینانه و منسجم می‌توانیم به این هدف برسیم.

وی افزود که برگزاری انتخابات حتمی می‌باشد، چون بدون انتخابات ارادۀ ملت نمی‌تواند تمثیل گردد.

در اخیر، اشرف غنی گفت: جامعۀ جهانی به این اجماع رسیده است که بالای افغانستان، کوتاه مدت نه بلکه وسط مدت و دراز مدت فکر نماید. وی افزود که ارادۀ ترک افغانستان بدون موجودیت یک نقشه راه واضح، وجود ندارد.

نقش منطقه در پروسۀ صلح رعایت می‌شود

در ادامه، زلمی خلیل‌زاد گفت: اجماع بین‌المللی در رابطه به صلح افغانستان به‌وجود آمده است، به همین ترتیب نیاز است تا در سطح منطقه نیز اجماع به‌وجود آید. وی افزود که پروسۀ صلح به هماهنگی و همسویی ضرورت دارد.

خلیل‌زاد گفت که حالا وارد مرحلۀ جدید می‌شویم و نقش کشورهای منطقه در صلح افغانستان مهم است.

داکتر خلیل‌زاد گفت که با کشورهای منطقه بحث‌هایی صورت گرفته و برای آنان اطمینان داده شده است که نقش کشورهای آنان در پروسۀ صلح افغانستان در نظر گرفته می‌شود.

در این دیدار، شماری از سیاسیون و نمایندگان احزاب سیاسی، علما، اعضای جامعۀ مدنی، جوانان، زنان، نمایندگان سکتور خصوصی و نمایندگان مردم در شورای ملی، سوالات شان را در رابطه به صلح مطرح ساختند و داکتر زلمی خلیل‌زاد به سوالات آنان پاسخ ارائه کرد.

نقش اروپا در پروسۀ صلح اثرگذار است

بر اساس گزارش دیگر، اشرف غنی در دیدار با نماینده اتحادیه اروپا گفته است که نقش اتحادیۀ اروپا در خصوص صلح  مهم و بالای تصامیم تاثیر گذار خواهد بود.

رولاند کوبیا، نماینده خاص اروپا گفت که اتحادیۀ اروپا مصمم است تا در هماهنگی با حکومت افغانستان و بر اساس پلان صلح این کشور، نقش خود را در پروسۀ صلح ایفا نماید. وی افزود که اتحادیۀ اروپا در ایجاد اجماع منطقوی بالای صلح افغانستان نیز همکاری خواهد کرد.

همچنان، نمایندۀ خاص اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، برهمکاری در راستای همه‌شمول ساختن پروسۀ صلح، اصلاحات در سکتور امنیتی، تضمین توافقنامۀ صلح، همکاری در ادغام مجدد جنگجویان و خانواده‌های‌شان و توسعۀ تجارت و اتصال منطقوی، تاکید کرد.

خروج امریکا از افغانستان، دیدگاه کابل دربارۀ خروج نیروهای خارجی، کشورهای منطقه، زلمی خلیل زاد