پنج شنبه, ۲۷ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

67696338_1159002864303835_1794389490333122560_o

معاون ریاست جمهوری: تا مذاکرات بین‌الافغانی سخن گفتن از صلح شعار بی‌معناست

20 July 2019

سرور دانش معاون دوم ریاست‌جمهوری روز شنبه(29 سرطان) در برنامۀ افتتاحیۀ «کاروان سواد میهن پرستان» که از سوی مؤسسه غیر انتفاعی “فن‌آوران میهن دوستان” در کاخ شورای وزیران برگزار شده بود، گفت که تا آغاز مذاکرات رسمی بیین‌الافغانی سخن گفتن از صلح شعار بی‌معناست.

آقای دانش گفت: ما در حکومت از همه این تلاش‌ها و اقدامات از طرف هر کسی و هر دولتی که صورت گرفته است، استقبال می کنیم، زیرا صلح خواسته تمام مردم افغانستان است. اما او گفت که صلح نباید به معنی تسلیمی دولت و کنار گذاشتن دستاوردهای 18 ساله گذشته تلقی شود.

وی افزود که طالبان اگر فکر می‌کند که تنها با مذاکره با ایالات متحده امریکا می‌تواند با امریکا صلح کند و به پیروزی برسد، این یک خیال است.

او گفت که طرف عمده جنگ در افغانستان دولت و مردم افغانستان و قربانی اصلی جنگ هم مردم افغانستان هستند ودر رابطه به پروصه صلح و مذاکره با گروه طالبان نیز باید مردم تصمیم بگیرند.

دانش به اشاره به تجارب مردم افغانستان از زمان حاکمیت رژیم طالبان افزود که این گروه با حاکمیت خود در دهه هفتاد، افغانستان را به یک قبرستان خاموش تبدیل کردند و از خود یک سرزمین سوخته و ویران به میراث گذاشتند و یک نوع نظام استبدادی و دیکتاتوری را حاکم ساخته بودند که هیچ شهروندی حق نفس کشیدن نداشت و از هیچ حقی برخوردار نبود.

وی اما تأکید کرد چنین گروهی با چنین پیشینه‌ای هنوز هم بر تداوم جنگ و وحشت اصرار دارد و هنوز هم هر روز مردم ملکی و حتی علما، زنان و اطفال را به خاک و خون می‌کشد.

معاون رییس جمهور گفت در چنین حالتی تازمان گروه طالبان دست از جنگ برنداشته و مذاکرات بین الافغانی به رهبری دولت افغانستان را نپذیرد، سخن گفتن از صلح یک شعار بی معنا و فریب دادن افکار عمومی “جهان”است.

دانش انتخابات را یکی از دستاوردهای نظام جدید جمهوریت در دوره پساطالبان خواند و تصریح کرد که هرگز صلح به معنای کنار گذاشتن و انصراف از انتخابات نیست؛ زیرا اگر انتخاباتی در کار نباشد این همان نظام امارت است که مردم افغانستان آن را تجربه کرده اند.

معاون اشرف غنی با تأکید براینکه هر گروهی که به صلح می پیوندد، باید جمهوریت نظام و همچنین نظام مبتنی بر انتخابات و آرای مردم را بپذیرد گفت: اکنون همه مردم افغانستان برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و استفاده از حق رأی خود آمادگی می‌گیرند و دولت و کمیسیون‌های انتخاباتی نیز آمادگی دارند تا انتخابات در وقت تعیین شده برگزار گردد.

وی با اشاره به نزدیک‌شدن زمان رسمی مبارزات انتخاباتی از همه تکت های انتخاباتی، احزاب سیاسی، نهادهای مدنی و همه گروه های اجتماعی خواست که در برگزاری یک انتخابات شفاف و عادلانه سهم بگیرند و با رعایت قانون و اخلاق، زمینه مشارکت گستردۀ مردم را فراهم سازند.

دانش همچنین با تقدیر از برنامه های وسیع و مؤثر وزارت معارف در جهت رشد سواد و کاهش بی سوادی گفت: گرچند از نگاه حقوق اساسی شهروندی دولت مکلف به تعمیم سواد و ارتقای معارف است، ولی نباید این انتظار را تنها از وزارت معارف داشته باشیم. وی تصریح کرد که بدون همیاری عمومی در سطح و بدون بسیج ملی نمی توان به هدف بلند جامعه عاری از سواد دست یافت.

وی افزود که در محو مشکل بزرگ بی سوادی از کشور در کنار نهادهای دولتی ، نقش سکتور خصوصی به شمول علما، مساجد، منابر، مراکز فرهنگی و دینی، رسانه ها، نهادهای مدنی و به طور خاص تجار و سرمایه داران و کارآفرینان کشور نیز از اهمیت حیاتی برخوردار است.

معاون رئیس جمهور با درود به روان شهدای دیروز در دروازه دانشگاه کابل گفت که دشمنان تروریست نه تنها دشمن دولت افغانستان بلکه دشمن علم و دانش و پوهنتون نیز هستند. وی افزود گروه طالبان کور خوانده است که راه تحصیل و کسب آگاهی و روشنایی را به روی جوانان ما مسدود سازند.

در این محفل، سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان، دکتر سردار رحیمی معین سوادآموزی وزارت معارف آقای فهیمی رئیس دفتر آیت الله فیاض نیز پیرامون اهمیت سواد، دست آوردهای معینت سوادآموزی، برنامه های ملی در جهت نابودی مشکل بی سوادی و برخی از چالش های فراروی سواد آموزی صحبت کردند.

عالمی بلخی با ذکر اینکه حکومت وحدت ملی در عرصه سواد دست آوردهای زیادی به همراه داشته است تاکید بر عملی شدن توافق نامه ها میان ادارات مختلف با معینیت سواد آموزی کرد.

سردار رحیمی معین سواد آموزی اشاره کرد که فعالیت های رضا کارانه، همکاری های سکتور خصوص در رابطه به مقابله با مشکل بزرگ بی سوادی تعیین کننده است. وی گفت که تغییرات و اصلاحات در برنامه های سوادآموزی روی دست گرفته شده، نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.

همچنین در این برنامه، غضنفر میهن دوست رئیس موسسه فن آوران میهن دوست نیز از تلاش ها و برنامه های معاون رئیس جمهور و رئیس کمیته سواد آموزی تقدیر کرد.

سرور دانش، صلح، انتخابات، صلح با طالبان، فریب جهان،