شنبه, ۸ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

121627351_3432851126809731_8784851183020167511_o

عبدالله: تحمیل امارت نسخۀ جنگ 42 سالۀ دیگر است

16 October 2020

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی می‌گوید که تحمیل امارت طالبانی، نسخۀ جنگ 42 سالۀ دیگر را می‌ریزید.

رییس شورای عالی مصالحه‌ ملی در مراسم گرامی‌داشت از دومین سالروز کشته‌شدن عبدالرازق اچکزی، فرمانده پیشین پولیس کندهار گفت که تشدید خشونت طالبان را به هدف نمی‌رساند.

عبدالله گفت که خلاصه پیامش این بوده است: «اگر فکر همین باشد که امریکایی‌ها یا قوای بین‌المللی از افغانستان بیرون می‌شوند که احتمالش هم است، ولی این مساله امروز مطرح نیست و فردا شاید مطرح باشد. خوب هم است که صلح در افغانستان برقرار باشد و ما روی پای خود بیاستیم و ضرورت به قوای خارجی نباشد. اگر محاسبه همین باشد که آن‌ها خارج می‌شوند و بعد دوباره نظام امارت طالبان تحمیل می‌شود بالای مردم افغانستان می‌شود، این در هیچ حالت، در هیچ وضعیت قابل قبول مردم افغانستان نیست. اما یک نسخه‌‍ای است برای ادامه جنگ به یک شکل دیگر. این اشتباه محاسبه نباید صورت بگیرد.»

او تأکید کرد که در هیچ حالتی مردم افغانستان تحمیل امارت اسلامی را بر نمی‌تابند و تلاش برای تحمیل امارت نسخه‌ی دیگری برای ادامه جنگ در کشور است.

عبداله  عبدالله گفت که برای تأمین صلح باید راه رسیدن به آن را با متانت و عزم اراده طی کرد. او در عین حال افزود که صلح به معنای پایمال شدن هویت، عزت مردم و ختم افتخارات کشور نخواهد بود.

رییس شورای عالی مصالحه تأکید کرد که اگر طالبان فکر می‌کنند که با گرفتن یک ولسوالی یا فشار وارد کردن بر ولایتی، دست بالایی در مذاکرات صلح خواهند شد، دچار همان خطایی است که سبب دوام جنگ شده است.

عبدالله عبدالله افزود که افزایش خشونت‌ها راه رسیدن به صلح نیست و همه مردم و کشورهای حامی صلح آن را محکوم کرده‌اند و نباید هیچ طرفی در صدد افزایش خشونت باشند. او هم‌چنان افزایش خشونت‌ها را غیرقابل قبول خواند.

رییس شورای عالی مصالحه ملی می‌گوید، هیأتی که در دوحه مذاکره می‌کند، از تمامیت افغانستان نماینده‌گی می‌کند. او افزود که نباید در داخل کشور بین مردم خط کشیده شود و برای تقویت موضع هیأت مذاکره‌کننده باید صفوف متحدتر از گذشته شود.

 عبدالله عبدالله گفت که اگر شرایطی آمد که گروه طالبان هیچ راه حل معقولی را نپذیرفت، در آن زمان مردم از تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و استقلال کشور دفاع خواهد کرد.

او گفت شعار صرف کافی نیست و برای دفاع و خدمت به وطن به مبارزه جدی نیاز است.

عبدالله با اشاره به قربانی‌های نیروهای امنیتی گفت که باید این نیروها مطمین شوند، از نظامی دفاع می‌کنند که در آن عدالت تأمین و فساد و تعبیض زدوده می‌شود.

در این مراسم، امرالله صالح، معاون ریاست جمهوری گفت که طالبان از طریق جنگ هیچ چیز را از دولت گرفته نتوانسته است.

او هم‌چنان گفت که هیأت مذاکره‌کننده طالبان هیچ حرفی برای گفتن ندارد و در دوحه نیز حاضر نشده است که براساس «قرآن و سنت» مذاکره کنند. او گفت که ادعای طالبان مبنی بر جهاد بودن «جنگ‌» ‌شان در افغانستان در محضر عام باطل شده است.

اچکزی,امریکا,جنرال رازق,خروج,دوحه,صلح,طالبان,عبدالله