دوشنبه, ۱۷ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

54730325_1942162055892940_1003343070885838848_o

حنیف اتمر: جرگه، مشورتی نه، سفارشی است!

07 April 2019

حنیف اتمر، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، با لویه جرگۀ مشورتی مخالفت کرده است.

 دستۀ انتخاباتی صلح و اعتدال به رهبری محمد حنیف اتمر، امروز یک‌شنبه (18 حمل) با نشر اعلامیه‌یی گفته است، با آن‌که جرگه‌های مشورتی یکی از راه حل‌های مؤثر برای مشکلات افغانستان بوده؛ اما جرگه‌یی که  حکومت قصد برگزاری آن را دارد “به‌جای اینکه مشورتی باشد؛ بیشتر سفارشی است از جانب حکومت..”

تیم صلح و اعتدال گفته است: طوری که از نام جرگه پیداست، اصل مشورتی بودنِ آن تاثیر مستقیم بر موثریت و نتیجه آن دارد. اما در جرگه‌ مشورتی آینده، هیچگونه مشورتی با جریان‌های مطرح سیاسی، ملی و مردمی در رابطه به برگزاری چنین جرگه، صورت نگرفته است. 

اعلامیه افزوده که هدف این جرگه سفارشی برای مردم و جریان‌های سیاسی واضح نیست، کمیسیون برگزاری این جرگه همه شمول و ملی نبوده، آجندای جرگه نیز مشخص نمی‌باشد.

در این اعلامیه آمده که اشتراک کنندگان جرگه به شکل گزینشی از جانب حکومت انتخاب می‌شوند که نمایندگی واقعی از ترکیب ملی نمی‌توانند.

اعلامیه تأکید کرده است: “تیم انتخاباتی صلح و اعتدال که متشکل از جریان‌های مقتدر سیاسی، ملی و مردمی افغانستان است باتوجه به پیشرفت‌های بی‌سابقه و علاقمندی مردم، سیاسیون و طرف های ذیدخل به تحقق صلح؛ برگزاری همچو جرگه را در این مقطع زمانی مبهم دانسته از حکومت می‌خواهد با تمام احزاب و جریان‌های سیاسی ملی مشورت نمونده (در زمینه) تصمیم اتخاذ نماید.”

تیم صلح و اعتدال با اظهار نگرانی از روند برگزاری جرگه مشورتی صلح گفته که این تیم با مشوره‌ای طرف‌های ذیدخل ملی در اسرع وقت موضع نهایی خود را در مورد اعلام خواهد کرد.

در اعلامیه گفته شده، این وظیفه دینی و ملی همه جریان های سیاسی به شمول حکومت است تا بجای پیچیده ساختن اوضاع از ایجاد مانع خودداری نموده؛ در تحقق صلح که آرمان دیرین مردم افغانستان است کوشش نمایند تا کشور از بن بست و بحران کنونی نجات یابد.

براساس تاریخ از قبل تعیین شده قرار است جرگه مشورتی صلح از نهم تا یازدهم ماه ثور امسال برگزار شود.

کمیسیون برگزاری لویه جرگه هم به ریاست عمر داودزی رییس دبیرخانه شورای صلح، ایجاد شده است.

آقای داودزی روز گذشته گفت که آمادگی‌های کامل برای تدویر جرگه مشورتی صلح روی دست گرفته شده است.

به گفته او، حدود 2500 نفر در این جرگه دعوت خواهند شد. اعضای شوراهای ولایتی، مجلس سنا و آن تعداد از اعضای مجلس نمایندگان که در انتخابات پارلمانی اخیر برنده اعلام شده‌اند، شامل اعضای این جرگه خواهند بود.

او با اشاره به تمثیل اصل شمولیت در این جرگه بیان داشت که از تمام ولسوالی‌ها دستکم یک نفر در این جرگه حضور خواهد داشت؛ داودزی از گروه طالبان نیز خواست که فراروی اشتراک شهروندان، از مناطق تحت کنترل این گروه در جرگه مشورتی صلح مانع ایجاد نکنند.

رییس دبیرخانه شورای صلح، بحث دعوت رسمی از گروه طالبان را مورد بحث در کمیسیون برگزاری لویه جرگه خوانده، تصریح کرد که این، بحث سیاسی است و تا روزهای آینده روی آن فیصله خواهد شد.

جرگۀ صلح، مشورتی، اتمر، مخالفت، لویه جرگه، طالبان، امریکا