پنج شنبه, ۱۳ ثور ۱۴۰۳

در راستای همگرایی منطقه‌ای

4

مبارزه با داعش دستور کار اصلی کنفرانس مونیخ

16 February 2019

وزیر دفاع آلمان در کنفرانس مونیخ ریشه‌کن کردن تروریسم را در گرو بازسازی و ثبات پایدار کشورها دانست. سرپرست وزارت دفاع امریکا نیز گفت، واشنگتن مقابله با داعش را به کمک شرکای منطقه‌ای از جمله افغانستان، تشدید خواهد کرد.

پاتریک شاناهان، وزیر دفاع موقت امریکا اظهار کرد، واشنگتن به شکست داعش در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان متعهد است اما به گفته مقامات، متحدان اروپایی نسبت به تعهد امریکا به این مساله تردید دارند.

وزیر دفاع موقت امریکا پس از نشستی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: در حالی که حضور نیروهای امریکایی در شمال سوریه به پایان خود نزدیک می‌شود، امریکا با تشکیل ائتلاف به شکست قطعی داعش چه در خاورمیانه چه در نقاط دیگر متعهد می‌ماند.

شاناهان افزود، پیش‌بینی می‌کند که ائتلاف “بزرگ‌تر و قوی‌تری” برای مبارزه با داعش در سراسر جهان ایجاد شود.

وی ادامه داد: ما به پشت گرمی توانایی شرکای محل خود به مقابله با نیروهای باقی‌مانده از داعش ادامه خواهیم داد.

شاناهان می‌گوید واشنگتن برای مقابله با داعش قصد دارد مشارکت متحدان منطقه‌ای را تقویت کند و رویارویی با داعش را به خارج از عراق و سوریه نیز گسترش دهد.

شاناهان پس از دیدار با ۱۲ تن از همتایان خود در حاشیه نشست امنیتی مونیخ، از افغانستان، فیلیپین و کشورهای آفریقایی “منطقه ساحل” به عنوان شرکایی یاد کرد که توان مقابله با داعش را بالاتر خواهند برد. او تاکید کرد که امریکا پس از خروج از شمال شرقی سوریه، برای پیکار با داعش، روی شرکای منطقه‌ای خود حساب می‌کند.

اورزولا فون در لاین، وزیر دفاع آلمان نیز حفظ آمادگی برای مقابله با داعش را یک ضرورت خواند. فون در لاین در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد: داعش از نظر نفرات در عراق و سوریه ضربه مهلکی خورده و از مناطق اشغالی خودش رانده شده اما باید اذعان کرد که تغییر چهره نیز داده و شبکه‌ای جهانی از سایر گروه‌های تروریستی ایجاد کرده که قصد فعالیت زیرزمینی را دارند.

در نشست امنیتی مونیخ درباره استراتژی آتی غرب علیه داعش بحث شده است. خبرگزاری آلمان می‌نویسد، امریکا می‌خواهد گام به گام نیروهایش از سوریه را خارج کند و مأموریت نظارتی متحدانش در ناتو در شمال شرقی سوریه را به مشاوره بگذارد.

شاناهان اعلام کرده که امریکا از شمال شرقی سوریه خارج می‌شود اما به تعهدات خود در ائتلاف ضد داعش به منظور نابودی کامل تروریست‌ها در خاورمیانه و فراتر از آن ادامه خواهد داد. با این همه جزئیات مربوط به خروج امریکا از سوریه کماکان روشن نشده‌اند.

وزیر دفاع امریکا از تغییرات تاکتیکی در ائتلاف ضد داعش سخن گفت؛ تغییراتی که قابلیت‌های ضد تروریستی را با تقویت شرکای منطقه‌ای بالا می‌برند.

وزیر دفاع آلمان نیز در لزوم تغییرات ضروری گفت: قبلاً شکست تروریسم، مستلزم رویارویی محض نظامی بود اما اینک ثبات پایدار منطقه عامل چنین تحولی است.

فون در لاین به نمونه عراق پرداخته و اینکه بازسازی و ترسیم چشم‌انداز آینده برای مردم “بهترین سلاح علیه ترور” است.

در سال ۲۰۱۴ داعش بخش بزرگی از عراق و سوریه را تحت کنترل خود در آورد. در ائتلاف نظامی ضد داعش، علاوه بر امریکا زنجیره‌ای از کشورهای اروپایی، استرالیا، کانادا و بسیاری از کشورهای عربی حضور دارند.

ناتو به طور مستقیم در سوریه مأموریتی انجام نداده اما با هواپیماهای تجسسی آواکس از مأموریت‌های ائتلاف ضد داعش پشتیبانی می‌کند. هواپیماهای آواکس ناتو در ترکیه مستقرند.

پنجاه و پنجمین دوره کنفرانس دفاعی و امنیتی مونیخ روز جمعه با سخنرانی ولفگانگ اشینگر، رییس این کنفرانس، آغاز شد. در این دوره، ۳۵ رییس جمهور و نخست‌وزیر ،۵۰ وزیر امور خارجه و ۳۰ وزیر دفاع شرکت دارند. کنفرانس سه روز طول می‌کشد.

مونیخ